top of page

Dünya Çapında Sürdürülebilirlik ve İklim Riskleri Raporlama Çerçeveleri

Güncelleme tarihi: 17 Tem 2023

Henüz bizler emisyon nedir, nasıl ölçülür ne işe yarar konuşmalarını yaparak farkındalığımızı artırma çabası içerisindeyken, dünya genelinde şirketlerin ve finansal kuruluşların çevresel ve sosyal etkileri ile iklim ile ilişkili riskleri nasıl değerlendiklerini ve aksiyonlarını raporlayabilmeleri için çeşitli raporlama çerçeveleri geliştirilmiş durumda.




Bu grafik farklı ülke ve bölgelerde sürdürülebilirlik ve iklim riskleri için  yapılması gereken raporlamaları göstermektedir.
Sürdürülebilirlik Raporlama Çerçeveleri İnfografik

Belki de bunların arasında en çok bilinen ve aslında bir çok gönüllü raporlama çerçevesini ele alarak kapsayıcı bir içerik oluşturan ISSB’nin IFRS-S1 ve IFRS-S2 standartlarıdır. Ancak şunu unutmamak gerekir ki çoğu ekonomik bölgede IFRS kapsamında düzenli rapor üreten şirket sayısı toplam ekonominin içerisinde sayısal olarak çok küçük kalmaktadır.


Bu nedenle özellikle Avrupa Bölgesinde finansal kurumlar, büyük şirketler, orta ölçekli şirketler ve KOBi’ler için ayrı raporlama çerçeveleri geliştirilmiş durumdadır.

Avrupa bölgesine iş yapan, iştirakleri bulunan şirketlerin veya bu bölgelerde borçlanma aracı ihraç edecek kuruluşların bu raporlama çerçevelerine girip girmediklerini titizlikle inceleyerek şimdiden hazırlık yapmaları gerekmektedir.


Kreafin Danışmanlık A.Ş. olarak şirketinizin için kapsam değerlendirmesi ve farklı raporlamalar için gerekecek aynı veri setlerini belirliyor ve entegre olarak tek kaynaktan raporlamalarınızı yapmanızı sağlıyoruz. Kreafin Danışmanlık A.Ş. uzman kadrosu ile dünya çapındaki tüm raporlama çerçevelerini taslak halde iken inceler ve paydaşlarına sürekli olarak bilgilendirme yapar.


Bu ve benzeri yazıları almak için Anasayfa da yer alan Haber Bülteni ne üye olabilir, talep ve ihtiyaçlarınızı ise iletişim formu aracılığıyla bize iletebilirsiniz.

30 görüntüleme0 yorum

Comentarios


bottom of page